Overig

Babykamer make-over naar stoere jongens kamer!

Vandaag een heel andere blogpost dan jullie wellicht gewend zijn van mij, namelijk een artikel over hoe ik Tim zijn babykamer om toverde tot een stoere jongens kamer. Ons zoontje werd op 8 mei alweer 3 jaar oud! De tijd vliegt. Tot deze tijd sliep hij nog op zijn altijd schattige kamertje, in een ledikantje. Maar het werd toch wel een beetje tijd voor wat nieuws. Dus vandaag een blogpost hoe ik dit heb aangepakt.

 

Babykamer van Tim

Toen Tim nog niet geboren was, maakte we een knus babykamertje met vooral neutrale tinten. En steeds als ik dit kamertje op kwam werd ik er blij en vrolijk van. Dus wilde ik zeker wel weer een knus kamertje maar wel even net wat stoerder. Maar daar vertel ik jullie straks meer over.

We kozen voor een mooie mix van wit, grijs, beige en mint groen. Ik zag al heel snel peperduur behang van Mister Fox. Design behang notabene haha. Maar ik was opslag verliefd. Dus besloten we een muur daarmee te behangen, want een zwangere vrouw tegen spreken vond Laurens ook niet zo’n strak plan :). En die vosjes zijn toch echt te schattig? Al vind Tim het poezen hoor… dus niks geen vosjes 🙂

babykamer van Tim babykamer van Tim  babykamer van Tim babykamer van Tim babykamer van Timbabykamer van Tim

 

3 Jaar dus tijd voor grote jongens spullen!

Jaaaa, het werd tijd voor een echte stoere jongenskamer. Omdat ik dat mega leuke vossen behang al had, wilde ik graag in een leuk dieren thema verder denken.

Daarnaast ons zoontje is vanaf zijn geboorte al gek op aapjes. Dus nadat ik een heel tof bed tegen kwam van een safari jeep was het idee geboren! Want welke jongen wil nou geen auto bed zoals Tim het noemt 🙂

 

Ik kocht o.a. bij de Xenos, Action en Kwantum allerlei leuke spullen. En alsof het zo moest zijn verkochten ze bij zowel Action en Xenos dierenkoppen voor aan de muur! Dus ik was natuurlijk helemaal in mijn nopjes.

 

Ik besloot om de dierenkoppen te bevestigen op houten plankjes aan de muur. Even leuk voor het contrast en maakt het net even wat stoerder. Ik maakte er een eigen DIY projectje van haha.

Ik kocht namelijk houten placemats bij de Xenos, boorde daar gaten in en knopte dit met touw aan elkaar vast. En voilà dat ziet er toch weer even anders uit!

Reconstruction time!

In de ochtend moesten we langs het ziekenhuis voor een afspraak en dus was Tim even bij oma. De middag besloten we gelijk de boel te verbouwen zodat hij daarna verrast kon worden met zijn mooie kamertje.

We hebben het bed in elkaar gezet, en daarna al het super leuke aankleed werk :). Zo hing ik de dierenkoppen op, hing ik allerlei nep klimop en monstera bladeren op. Zo werd het natuurlijk echt een beetje een jungle thema.

 

Eenmaal klaar hebben wij Tim gehaald en zijn reactie was GOUD! hij vond het super leuk! En als klap op de vuurpijl slaapt hij super goed in zijn nieuwe bed. Blijft er keurig in liggen tot wij hem eruit halen, super fijn! En we zijn apentrots.

Het was altijd al een reuze knus kamertje vind ik, maar ook hier word ik steeds weer blij als ik naar binnen loop. En nu ruim 2 weken later gaat hij nog steeds vol enthousiasme naar zijn autobed 🙂

 

Hebben jullie ook een kinderkamer met een thema? En hoe zou jij het aanpakken? Ik zou er best kunnen slapen al is het een autobed 🙂

 

Veel Liefs

3 Comments

 1. Wat is Tim zijn nieuwe kamer leuk geworden! Gaaf hoe je dat hebt gedaan met die beestenhoofden, heel creatief en het is echt een geheel op deze manier. Ik snap wel dat Tim het helemaal te gek vond en liever niet uit bed komt 😉

  Liefs Dianne

  1. BlogSanne says:

   Ah lief dank je wel, ja het blijft een fijn kamertje 🙂

 2. Hey meis,

  Tim zijn kamer is echt super mooi en stoer geworden he! Zo fijn dat hij ook graag in zijn autobedje slaapt. Echt top!

  Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *