ct magic powder layout
Reviews

Charlotte tilbury Genius Magic Powder getest in geld waard of juist bespaard?

Vandaag in “geld waard of juist bespaard” het gehypte product van Charlotte Tilbury namelijk de Genius Magic Powder. Dit product werd in September 2018 uitgebracht en zou zorgen voor de een prachtige glow welke van binnen komt. Kortom een veel belovend product waarvan we gaan kijken of het de hype en zijn geld ook echt waard is. Als beauty liefhebber ben ik ook altijd benieuwd naar dit soort producten, en deze wilde ik dolgraag proberen.

Eerste indruk

Op het oog ziet de verpakking er mooi uit, het is vrij klassiek vormgegeven en afgewerkt met details in de kleur rosé-goud. Simpel maar toch speciaal, ik hou er wel van. Als je het dekseltje opent zit er een ziftertje in wat er voor zorgt dat er niet veel poeder vrij komt.

CT powderZifter CT magic powder

 

 

Na het swatchen op mijn hand komt er direct een mooie glans vrij, welke op het oog vrij heftig lijkt. Maar als je het product wat uitblend met een kwast zinkt het in de huid als een subtiele glow.

Swatch CT magic powder

Productinformatie

 • Inhoud: 13 gram
 • Het product is vegan
 • Vrij van parabenen, alcohol, noten en gluten
 • Verkrijgbaar in 3 kleuren, licht, medium en donker.

Het poeder zorgt voor reflecterende deeltjes welke mooie glans geeft en de huid egaliseerd. Op deze manier zullen schaduwen verminderen en zullen bepaalde ingrediënten zorgen voor een balans tussen een mooie glow en het matteren van de huid.

 • De face blur veggie powder, een van de ingrediënten van dit poeder zorgt ervoor dat overtollig olie van de huid wordt geabsorbeerd en daardoor zal matteren. Daarnaast bevat dit magische poeder ook bio-mimetic silky mica een mond vol, maar dit zorgt vooral voor een verhelderend effect en tevens een jeugdige uitstraling. Doordat de mica behandeld is met aminozuren geeft het een zijdezacht effect.
 • Daarnaast bevat dit poeder Tsubaki-olie, klinkt heel bijzonder en dat is het eigenlijk ook wel. Het is een voedende Japanse olie met zachte romige structuur. Dit zou moeten werken als een snel absorberende hydraterende crème welke de huid verzacht. Wat natuurlijk best een beetje gek klinkt omdat dit om een poeder gaat.
 • Sferische silica zorgt er voor dat talg geen kans krijgt en het de glans vermindert, maar door de reflecterende deeltjes word er nog wel een zogeheten soft-focus-effect gecreëerd.
 • Squalane zorgt voor hydratatie, het verzachten en gladmaken van de huid. Omdat het bekend staat om zijn bron van vetzuren en antioxidanten.

 

Tijd voor de test

Oke dit klinkt natuurlijk super fancy, maar laten we gaan zien of dit magische goedje ook echt werkt. Zelf kocht ik deze in de de kleur Fair 01 dus de lichtste variant. Zodra je het poeder opent valt er een ding al direct op. De geur… en dat is niet te benoemen als wow wat lekker. Het ruikt alsof er drijfnatte potgrond in zit. Dit zou komen omdat dit product niet geparfumeerd is, zoals vele andere producten wel. Opzich een heel goed punt, alleen ben ik niet zo’n fan van deze Eau de grond lucht.. 

Gelukkig vervliegt de geur snel en laat het zeker een mooi effect achter. Het verhelderende effect laat zich zeker zien, zonder echt te veranderen in een discobal. Want eerlijk gezegd vond ik dat wel wat spannend. Daarnaast heb je ook weinig nodig, en is het niet een poeder waarbij je het idee krijgt dat het overal heen vliegt, het blijft echt wel fijn op je kwast zitten. Wat ik enigszins wel jammer vind is dat het mijn poriën wel wat meer doet opvallen, puur door de reflecterende deeltjes. Het is niet mega storend, maar het valt mij persoonlijk wel op. Verder is het een poeder welke niet zo’n cakey finish geeft, en hiep hiep hoera hier wordt ik dan ook wel echt gelukkig van.

Wat ik gedurende de dag merk is dat ik wel op bepaalde plekken (met name mijn T zone) meer ga glimmen als met andere poeders. Maar daarbij komt wel dat mijn foundation daarentegen niet in de lijntjes kruipt. Iets wat ik bij andere poeders wel vaak merk. Dat glimmen zou je natuurlijk wel tegen kunnen gaan om daar wat andere poeders te gebruiken, of om wat blottingpaper mee te nemen in je tas. Zelf heb ik de Charlotte Tilbury poeder niet meegenomen en geprobeerd aan te brengen gedurende de dag, ik ben namelijk niet zo’n fan van laag over laag aanbrengen. Maar wellicht zou het probleem zich ook zo kunnen oplossen.

ct powder 1e lookCT 2e look

Het eind resultaat is met al mijn make-up wat toch wel een perfect beeld geeft hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Het geeft zeker een mooie glow!

ct eindlook

Voor- en nadelen

Om een echt eind oordeel te geven vind ik dat een paar voor en nadelen tegen elkaar weggestreept mogen worden.

Voordelen 

 • Foundation kruipt niet in de lijntjes door dit poeder
 • Meer inhoud dan de meeste poeders
 • Zuinig in gebruik
 • Geen cakey effect
 • Verhelderend en glowy effect
 • Voor een droge huid wel een aanrader

Nadelen 

 • Prijzig
 • De geur
 • Gaat wel glimmen op de T-zone bij vettere huidtypes
 • Benadrukt grove poriën wel.

Is dit product zijn geld waard? Of juist bespaard?

Er zijn meer voordelen als nadelen aan dit product, zoals je hierboven kunt zien. Het is zeker een mooi poeder, ik ben tevreden over het feit dat mijn foundation niet in de lijntjes kruipt en vind het heel fijn dat het zo onzichtbaar op je huid lijkt. Maar desondanks ben ik niet verbluft, puur omdat ik het product niet helemaal bij mijn huidtype vind passen. Ik gebruik het nu in combinatie met een ander poeder en dan ben ik wel tevreden. Maar zo alleen zou ik het niet nogmaals aanschaffen. Ik ben van mening dat dit poeder wel reuze fijn is als je een droge huid hebt, toch wilt afpoederen. Ik zelf ben gewoon best kritisch als het gaat om glanzende producten op mijn toch al aanwezige grove poriën, maar ook dit verschilt per persoon uiteraard.

Heb jij ook al dit magische poeder van Charlotte Tilbury? Of heb jij een andere toffe tip? Laat het dan achter in de reacties.

 

Veel Liefs

 

Wat je misschien ook leuk lijkt

2 Comments

 1. Hey meis!

  Zeer fijn artikel! De poeder geeft zeker een mooie glow. En fijn dat het niet in de lijntjes gaat zitten. Wel jammer dat het inderdaad op bepaalde plekken gaat glimmen. Het zou wel ideaal zijn voor mijn droge huid, maar ik vind het wel prijzig hehe.

  Liefs!!

  1. BlogSanne says:

   Ah thanks meis 🙂 ja best wel prijzig inderdaad. Maar ik ben nog opzoek naar een mooie dupe :). Wordt hopelijk vervolgt dus!
   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *