eyeliner layout
How to

Eyeliner of winged eyeliner tips en tricks! Deel 1

Je kent het wel, om je heen zie je eindeloos veel mensen met een mooie eyeliner. Of het nou een winged liner is of de gewone eyeliner, het kan je ogen er echt een optische lift geven. Maar voor de meeste mensen is dit toch wel een struggle om aan te brengen. Met deze tips en tricks wordt ook jij een prof!

Goed materiaal is het halve werk, en is tijdens het aanbrengen van een eyeliner werkelijk cruciaal. Dat wil niet zeggen dat dit direct een rib uit je lijf betekend. Want tegenwoordig doen budget opties zeker niet onder voor de grotere merken.

Wat voor eyeliner kies je?

Belangrijk is dat je goed te raden gaat bij jezelf welke formules voor jou fijn werken. Want persoonlijke voorkeur is hierin toch wel van belang. Zo heb je 5 verschillende opties, waarvan 1 werkelijk de truc is voor het beginnen van eyeliner zetten.

Gel eyeliner

Deze variant zit praktisch altijd in een potje, en is wat dikker qua structuur. Ook komt deze net wat gepigmenteerder uit. Zelf vond ik deze variant behoorlijk wennen, dus ik raad het niet geheel aan als je net wilt beginnen. Dan zijn er namelijk veel makkelijkere varianten.

Inmiddels is ben ik verliefd op de AMC gel eyeliner van Inglot. Deze steelt echt mijn hart, maar dat was wel pas na veel oefenen. Maar ondanks dat is dit echt mijn “holy grail”.inglot layout

 

Vloeibare eyeliner

Deze eyeliner zitten vaak in een huls met een klein kwastje. Ondanks dat dit er heel spannend uit ziet, zijn dit vaak wel de makkelijke opties om eens te testen.

Wel kan het soms even zoeken zijn welke voor jou fijn werkt. Ik heb jaren lang de glam’eyes van Rimmel gebruikt, welke zeker heel fijn werkt.

rimmel eyeliner

Eyeliner pen

Voor de meeste mensen is dit een fijne beginners optie, want het is een soort stiftje welke je makkelijk langs je wimperrand trekt. Toch ben ik nooit zo’n fan hiervan geweest. Dus dit is echt een stukje persoonlijke voorkeur.

Kohl potlood/eyeliner

De naam doet het al vermoeden, het typische potlood. Dit geeft je wat meer ruimte om een minder nette lijn aan te brengen als je het daarna heel lichtjes blend met een kwastje, dus zeker een beginners item. Ik zelf heb niet heel veel bewegend ooglid, maar nog net niet hooded eyes. Dus werkt deze versie niet echt voor mij.

Oogschaduw

Ik hoor je denken, huh??? Ja, oogschaduw is echt de makkelijkste variant om mee te beginnen. Pak een favo kwastje, schuin afgesneden of een dun penceeltje net waar je voorkeur ligt. Maak je kwastje vochtig met wat water of fixingspray (niet drijfnat!). Doop deze in je oogschaduw en trek voorzichtig een lijntje.

Heb je een foutje gemaakt? No problemo want dit fix je snel en simpel door het een beetje weg te vegen en wat bij te werken met concealer. Dus ben je echt beginner dan raad ik je dit dubbel en dwars aan!

 

Oogvorm en de bijbehorende eyeliner opties

Natuurlijk zijn er ook veel verschillende oogvormen, wat het lastig kan maken voor het maken van je eyeliner. Want wat kies je nu precies?

Natuurlijk moet je altijd doen wat jij het allermooiste vind. Dus betekend dat niet dat je jou eyeliner ook per definitie direct moet aanpassen. Maar er zijn wel wat tips welke jou oogvorm flatteren.

Hieronder leg ik de verschillende oogvormen wat uit.

Oogvormen

 1. Voor brildragers kan het soms wat lastig zijn een eyeliner. Zo kunnen door je bril je ogen soms wat kleiner lijken en verschilt het ook per montuur. Lijken je ogen kleiner door je bril, kies dan voor een winged eyeliner en een huidkleurig oogpotlood op de onderste wimperrand. Zo lijken je ogen optisch groter. Heb je een vrij donker montuur, kies dan voor een iets subtielere eyeliner, zo compenseer je het weer wat.
 2. Hooded eyes, dus weinig bewegend ooglid. Hierin is het soms lastig te zien om je eyeliner aan te brengen, en zie je het soms niet doordat het bewegend ooglid weinig ruimte heeft. Kies voor een subtiele eyeliner op het bewegend ooglid en laat je winged liner net wat meer doorlopen. Zo kun je toch een mooi plaatje creëren. Moeite met aanbrengen? zet je spiegel wat lager, zodat je naar beneden kijkt. Want een ontspannen blik is noodzaak bij het aanbrengen. Wees voorzichtig dat je wing niet gaat “hangen” houd die wing omhoog als het ware. Anders krijg je snel een droopy effect.
 3. Half hooded eyes, ook hier geld het zelfde als de regel hierboven. Kies voor een subtiele eyeliner, daarbij kan een halve eyeliner echt prachtig zijn bij deze oogvorm. Kijk ook zeker hoe lang je jou wing maakt, want de arcadeboog kan soms net wat langer zijn bij deze oogvorm.
 4. De ogen die naar beneden wijzen, hierin is de richting van je wing erg belangrijk. Met eyeliner kun je namelijk je oogvorm optisch veranderen. Dus wil je dat het wat meer gelift word, zorg dan dat je in de binnenste ooghoek flinter dun begint, hoe meer je richting de buitenste ooghoek komt word je eyeliner wat dikker. Ga niet door tot je buitenste ooghoek maar net iets daarboven laat je winged liner naar boven vloeien. Zo heb je optisch toch wat meer amandelvormige ogen.
 5. De amandelvormige ogen, nou van harte gefeliciteerd! Deze oogvorm kan werkelijk veel hebben, al snel zal elke eyeliner mooi staan. Dikke lijnen of juist smal, echt alles kan!
 6. Aziatische oogvorm, werkelijk prachtig! Ik zou willen dat ik deze oogvorm had! Want een winged eyeliner staat prachtig bij deze oogvorm, het geeft echt dat cat eye effect. Wel is het vaak wat mooier om voor een dunnere lijn te kiezen, en te zorgen dat de wing mooi naar boven wijst. Maar dit geld eigenlijk voor alle oogvormen.
 7. Last but not least, de wat grotere ogen. Ook hier kun je je goed uitleven, want je kunt hier ook alle kanten mee op. Maar let wel dat je eyeliner niet te subtiel is, want dan verdwijnt het weer wat. Met grotere ogen mag je dus best een beetje uitpakken.

Heb je bovenstaande oogvorm en vind je de tips helemaal niks? Doe dan zeker wat je hart je ingeeft want smaak is ook echt reuze belangrijk. Daarnaast is het natuurlijk zo dat voor elke oogvorm belangrijk is dat als je kiest voor een wing, je deze ook goed omhoog laat vloeien, of wat rechter. Wijst je wing naar beneden dan lijken je ogen echt een beetje verdrietig en dat zou zonde zijn :).

Kleine tip voor als je arcadeboog wat langer doorloopt en je dus een plooi hebt op het punt van het aanbrengen van de wing. Maak je wing iets rechter, waardoor je dus de plooi een beetje ontwijkt. Maar ook hier geld pas op voor het droopy effect!

Om het beeld nog wat completer te maken nog even de foto’s met een eyeliner voor het complete verschil.

eyeliners

 1. hier zie je duidelijk hoe het oog zo net wat groter lijkt. Door de uiteinde wat dikker te maken en de binnenzijde juist wat smal geeft het echt een mooi cat eye effect.
 2. Omdat op deze foto al een Kohl liner was gebruikt koos ik er voor om nog een wing toe te voegen. Zo creëer je iets meer het amandelvormige oog.
 3. Hier zie je dat ik de wing vrij kort heb gemaakt, puur omdat de arcadeboog wat langer doorloopt en je anders uitkomt op een lastig te maken wing. Een kortere wing kan de oplossing zijn of juist te kiezen voor een wat rechtere wing (zie plaatje 6).
 4. Zoals je ziet is het oog heel erg gelift doordat de wing wat meer naar boven wijst. Ook koos ik er voor om de voorzijde niet zo dik aan te zetten en de focus op de buitenzijde van het oog te projecteren. Zo komt het oog mooi in balans.
 5. Tja, need I say more? Deze oogvorm kan eigenlijk alles hebben, rechte wing, dikkere eyeliner je kan het zo gek niet bedenken.
 6. Plaatje 6 was eigenlijk al een eyeliner, dus heb ik niet veel meer aan gedaan. Wel kun je hier mooi zien dat de eyeliner echt pas bij het begin van de wimpers start. En wauw wat staat dat toch mooi bij deze oogvorm.
 7. Oehlala, de grotere ogen. Hier pakte ik flink uit en wat kan deze oogvorm een hoop hebben. Zo kun je echt een statement maken met deze bold eyeliner!

Zo zie je dat elke eyeliner een verschil kan maken. En dat smaak hierin ook een grote rol speelt, goed ik hoor jullie denken maar en dan?

Dat houd ik nog even spannend, want dat lezen jullie in mijn volgende blogpost! Stay tuned :). Maken jullie wel eens een winged eyeliner? En zo ja wat vind jij het fijnste werken?

Veel Liefs

 

Disclaimer: In dit bericht heb ik gebruik gemaakt van stockphoto’s en eigen foto’s.

pin 1 eyeliner pin 2 eyeliner

 

4 Comments

 1. Ik gebruik vaak eyeliner met wing alleen de wing blijft nooit zitten welke eyeliner ik ook gebruik

  1. Gebruik je vloeibare eyeliner Gaby? Of gel eyeliner? Want dan zou ik je zeker de Inglot AMC gel liner aanraden. Want deze is echt hufterproof :). Ik heb hele erge traanogen en normaal was ik ook altijd mijn wing kwijt. Echter met deze echt nooit meer!

   Liefs Sanne

 2. Hey Meis,

  Zeer goed uitgelegd zeg! Wel zeer handig dit. Ik ben echt geen held in het aanbrengen van eyeliner, ik krijg het gewoon niet voor elkaar. Dus ik ben wel enorm benieuwd naar jouw vervolg artikel 🙂 .

  Liefs!

 3. Ik ga eens kijken voor inglot gel liner bedankt voor de tip gr gaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *