Sporten

In 10 weken 7 kilo afgevallen en 11 cm buik is weg. Over trainen, voeding en meer.

Vandaag vertel ik jullie over hoe ik in 10 weken tijd 7 kilo ben afgevallen, en ik maarliefst 11 cm van mijn buik kwijt raakte. Ik ben weer begonnen met sporten en yes ik voel me beter dan ooit! Na mijn zwangerschap had ik weer een strak velletje getraind, maar door weer los te gaan met snoepen werd het toch weer wat tijd er wat aan te doen. En nee ik mag in veler ogen niet dik zijn, of spekjes hebben, maar lekker in je vel zitten is iets anders in mijn opinie. 

 

Mijn vriend beet zich 3,5 jaar geleden hier al flink in vast. Hij trainde veel, verloor behoorlijk wat gewicht en bleef op een bepaald moment stil staan. Hij besloot om een eetschema bij iemand te laten maken en zo ook een train schema. Dat maakte dat hij zich erin ging verdiepen, als hij zoiets doet moet het ook tot de bodem worden uitgezocht.

Hij begon hierdoor weer behoorlijk wat vet te verbranden. Na het vet verbranden kon hij weer beginnen met de spieropbouw. En dat is behoorlijk goed gelukt of niet dan? Natuurlijk maakt liefde blind, maar geloof me het is ook zeker zo. En nee, anabolen zijn zeker te weten niet aan de orde gekomen. Hij traint er hard voor, maar het loont ook. Ik vind het knap hoe hij het iedere keer weer doet. Dat geeft mij zeker ook de motivatie om te knallen.

laup vet

Hoe Laurens begon in sept 2015, en hoe hij nu is. Uit de boekjes nietwaar?

Mijn beurt om ook aan de slag te gaan

Na mijn zwangerschap was ik 18 kilo rijker, op zich niet heel vreemd maar ben toen ook aan het sporten geslagen met daarnaast een eetschema. Mijn gewicht was fors gedaald maar helaas bleek het thuis trainen toch niet helemaal mijn ding te zijn. Dus ik snoepte weer raak en hello weegschaal daar ben ik weer….

Maar nu inmiddels ben ik weer begonnen, en dit keer met jawel een abonnement op de sportschool. Jaren riep ik neeeee, dat is niets voor mij. Maar inmiddels ben ik om, sterker nog ik vind het super leuk! Elke week zie ik progressie in de krachttraining, en daarnaast zie ik mijn lichaam weer veranderen. En last but not least… het allerbelangrijkste ik voel me weer lekkerder in mijn vel en kleding. En dat laatste is ook de reden dat ik weer gestart ben.

Het sporten doet me goed, en met het eetschema gaat het ook heel erg goed. Nu ben ik me vooral aan het focussen op de vet verbranding. Na 14 weken vet verbranden is het tijd om dat weer om te switchen om spieren op te bouwen. Want dat gewicht is natuurlijk leuk, maar ik ruil liever mijn vet om voor spieren. Dus werk aan de winkel!

Natuurlijk blijven de cravings bestaan, en zal ik soms watertandend een gebakje of iets anders lekkers afslaan. Maar er komt weer een tijd dat dit prima kan, wel zal ik dat dan compenseren met wat anders. Want van de hele dag door taart eten knapt niemand echt op :).

 

Verhouding tussen eten en sporten 70/30

Juist ja, alleen sporten zal zeker wat verschil geven. Maar het meerendeel is voeding. Ik hoor je denken ja, maar hoe doe ik dat dan. Belangrijk is dat je goed gaat kijken naar wat je eet, en vooral dat je meer verbruikt dan je eet tijdens de periode van vet verbranding. Daarnaast moet er een goede balans zijn van eiwitten, koolhydraten en vetten etc.

En dat betekend niet dat ik de hele dag ook een blaadje sla hoef te kauwen. Zeker niet, alleen ik het wel af en toe wat doorzetten als er wat lekkers voorbij komt. In het begin vond ik het nog lastig, en zo aan het einde van de rit snak ik nog wel naar iets lekkers. Maar ik weet ook dat ik me straks des te fijner voel als ik mijn doel bereikt heb. Namelijk lekkerder in mijn vel zitten.

 

Zuivel en acne, oei gooit dit roet in het eten?

Zoals ik eerder aangaf zijn ook eiwitten belangrijk, zeker voor de opbouw van je spieren. Nu zitten er veel eiwitten in Melk, kwark, kip en nog veel meer. Nu zijn vooral de melk en de kwark een probleem voor mij. Mijn huid vond dit namelijk helemaal geen goed idee, de acne schoot torenhoog uit mijn hoofd.. en tja daar word ik ook niet heel gelukkig van. Eerst had ik niet eens zo zeer in de gaten dat het daarvan was. Maar al snel stuitte ik op een artikel over zuivel en acne. Dat is toch best even omschakelen.

Inmiddels heb ik aardig mijn alternatieven gevonden, zo gebruik ik nu havermelk en geitenyoghurt. Nu hoor ik iedereen denken, getverrrr!! Maar geloof me zo getver is het niet 🙂 dat valt zeker erg mee. Inmiddels word stukje bij beetje mijn huid weer wat rustiger. Want ook die houd ik graag in toom.

Zo nu en dan zal ik een update geven hoe het nu gaat, en zal ik ook wat tips en tricks kunnen delen hierover als jullie dat leuk lijkt. Laat het zeker even weten in de reacties.

Veel Liefs

 

2 Comments

 1. Hey meis,

  Je bent echt goed bezig!! Super top!
  En je ziet er echt goed uit meis!

  Liefs!

  1. BlogSanne says:

   Ah zo lief, dank je meis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *