Layout kappersblog
Hair care en meer

Kappers blog, happy new hair. En jarenlange angst voor de kapper?

Vandaag een blog gewijd aan mijn nieuwe haar. Voor de een misschien geen drastisch verschil, maar voor mij wel. Vandaag vertel ik jullie wat ik samen met mijn vaste kapster heb bedacht en dus ook heb gedaan.

Brrr… angst voor de kapper?

Wellicht klinkt het de een gek in de oren, en de ander misschien niet. Jarenlang heb ik een redelijke angst gehad voor de kapper. Een aantal flinke miskleunen zorgde er voor dat ik verre van relaxed naar een kapper toe ging. En zoals vele misschien de angst van een tandarts kennen, had ik deze angst in de kappersstoel.

Zo had ik vaak een kapster die de lengte die ik aangaf, 3 dubbel overschreed of mijn haar in kleur behoorlijk wist te verknallen. Zo heb ik al een keer met groen haar gelopen en was ik vele euro’s lichter. Na een tijdje besloot ik naar mijn tante te gaan (ze is kapster), en zei verfde mijn haar terug naar mijn eigen haarkleur. Ik was dolgelukkig en het groeide zonder moeite uit. Inmiddels was het 3 jaar later dat ik weer voorzichtig durfde te beginnen met kleuren.

 

Een vaste kapster welke wonderen verricht!

Ik zocht een kapper in de buurt, en besloot toch maar eens een kijkje te nemen bij Cosmo hairstyling. Ik vond het weer super spannend destijds maar met een balayage van een prachtige kleur liep ik tevreden de zaak uit.

Inmiddels kom ik met plezier weer bij de kapper, en durf ik steeds wat meer. De vaste kapster welke ik daar steeds heb, zorgt voor schitterende resultaten. En als ik weer geweest ben dan ben ik dolgelukkig met mijn frisse coupe!

Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik het weer een verwen momentje vind! Dat vind ik mega fijn na al die angstige spannende kappers momenten :).

 

Maar 2 keer per jaar naar de kapper.

Ja, je leest het goed! 2x per jaar laat ik mijn haar kleuren met de balayage techniek. Een techniek waarin ze plukken in een soort V-vorm verven, waardoor het heel egaal in je eigen haar blend. En wauw wat ben ik blij met deze techniek.

De eerste paar keren koos ik nog veilig voor 1 tint, maar al snel wilde ik toch wat meer. Mijn vaste kapster stelde voor om een keer voor 3 tinten te kiezen, Zo verft ze iedere pluk in een andere tint. Ze maakt er werkelijk een kunstwerk van!

Vorig jaar koos ik voor een mix van blond en caramel tinten met warme tonen. En wauw, het resultaat was weer prachtig. Ook groeit dat super naturel uit zonder harde lijnen. Maar uiteraard vind ik de afwisseling super leuk.

 

Welk recept hebben we dit keer uitgekozen?

Jaaa, natuurlijk wilde ik dit keer weer wat nieuwe tinten. En kozen we voor prachtige kopertinten. Je zal wel denken, erg herfstig. Maar ik heb altijd al wat roodtinten in mijn haar willen hebben. En nu met de balayage techniek kan dat wel eens super tof worden. En met zo’n zomers tintje staat dat natuurlijk ook super mooi!

We kozen dit maal voor een redelijk felle koper tint, een tint welke iets meer bij mijn eigen haarkleur ligt en een soort strawberry blonde kleur. En wauw ik ben verliefd!

 

Het eindresultaat!

Mijn lengte en en model lieten we veelal gelijk, alleen de puntjes en de laagjes hebben we weer wat opgefrist! En yeaahhh mijn volume is back!

Voor de kapper

voor foto

 

En hier het eindresultaat met de kopertinten 🙂

na foto

Wat vind jij van het resultaat? En heb jij ook een favoriete kleur met verven, of wissel je ook graag af? Of heb je zelfs nog je mooie naturel haarkleur? Laat het me zeker even weten in de reacties! Ben reuze benieuwd 🙂

Veel Liefs

2 Comments

  1. Wat een prachtige look! Ik snap je wel hoor, ik durf absoluut niet naar een andere kapper dan dat ik nu ga. ÉÊn keer gedaan en dat was erg dom haha.

    1. BlogSanne says:

      Dank je Daphne! Haha ja iets met wat de boer niet kent :):):). Nee maar eenmaal tevreden is het natuurlijk helemaal prima!

      Liefs Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *