kwasten layout
Favoriete producten Stash

Welke make-up kwasten vind ik fijn, en waarom?

Vandaag vertel ik jullie welke make-up kwasten niet mogen ontbreken bij mij. Gelukkig is er vandaag aan de dag voldoende keuze en hoeft het ook niet meer super prijzig te zijn. Dat maakt het voor ieders portemonnee ook een stuk aantrekkelijker.

Omdat er tegenwoordig zoveel op de markt is, kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Maar toch zijn er voor mij een aantal kwasten welke echt een wereld van verschil maken in het aanbrengen van je make-up.

Gezichtskwasten en tools

Foundation tool: Het aanbrengen van foundation is voor mij een simpel klusje als het gaat om een beauty sponge, deze is niet meer weg te denken. Ik vind vooral de miracle complexion sponge van real techniques heel erg fijn. Hij is super betaalbaar, en ook nog eens heel zacht. Ik gebruik deze spons eigenlijk altijd vochtig omdat het je foundation wat egaler aanbrengt, en ook iets minder dekkend.

Concealer kwast of niet. Dit is echt afhankelijk wat je fijn vind. Ik zelf gebruik niet altijd concealer, en als ik het gebruik dan blend ik dit gewoon weer met de beauty sponge.

Poederkwast: een poederkwast is waarschijnlijk voor de meeste wel een bekend item. Maar er is behoorlijk wat verschil tussen poederkwasten. Zo maak het aantal haren, de stevigheid, en de vorm van de kwast het echte verschil. Is je poederkwast heel stevig en zijn er veel haren dan brengt je het poeder veel dekkender aan. Heb je een kwast welke weinig haren bevat en is deze ook heel zacht dan breng je het poeder veel luchtiger aan. Ook maakt de vorm van de kwast verschil. Kegelvormig brengt ook veel plaatselijker aan als echt een platte kwast. Ik heb veel verschillende poeder kwasten, maar op dagelijkse basis pak ik toch erg graag mijn Etos poeder kwast erbij. Heel budget, maar oh zo fijn! Maar soms gebruik ik ook een klein kegelvormig kwastje. Net wat ik wil :).

Bronzer kwast: Ook hier zijn de meningen verdeeld, ik vind het persoonlijk fijn om een schuin afgesneden kwast te gebruiken. Zo kan ik mijn bronzer net wat meer doseren. Wil je echt een scherpe contour, dan zijn de platte kwasten wel bijzonder fijn! Maar ik ken ook mensen die het aanbrengen met een grotere fan Brush.

Blush kwast: zoek je echt naar budget dan kun je natuurlijk prima je bronzer kwast gebruiken. Maar maak hem tussendoor wel even schoon. Zelf heb ik de Real techniques blush Brush, deze is super zacht en heel fluffy dus brengt mijn blush ook niet al te heftig aan. Super fijn!

Highlighter kwast, hier kun je natuurlijk een klein kwastje voor gebruiken. Maar ook de fan Brush kan hiervoor fijn zijn. Ik zelf gebruik een kegelvormig kwastje van ZOEVA, zo kan ik het goed doseren.

kwasten

Oogschaduw kwasten en wenkbrauw kwasten

Blending kwasten, hier kan ik geen genoeg van krijgen. Hier heb ik dan ook een enorme lading van, en ook verschillende vormen. Want ook hier gelden verschillende vormen zorgen voor andere applicaties. Heb je een vrij stevige blending kwast, dan zal je oogschaduw gepigmenteerder aanbrengen als met een luchtige fluffy kwast. Maar een fluffy kwast is wel heel fijn voor het uitblenden van harde lijnen. Dus uiteraard zijn beide voor mij onmisbaar. Zelf heb ik een aantal favorieten, zoals de blending Brush van Sigma, en ook de kwasten 231 luxe petit crease, 228 luxe crease, 221 luxe soft crease van ZOEVA vind ik heel erg fijn.

Smudge brush, deze kwastjes heb je ook in verschillende vormen en maten. Ik zelf heb 2 soorten, namelijk een vrij kleine en een wat grovere. Hiermee kun je bijvoorbeeld oogpotlood of oogschaduw flink vervagen. Deze kwastjes zijn over het algemeen vrij stevig waardoor het uitvegen veel makkelijker gaat. Ik zelf heb een smudge Brush van Boozyshop.

Pencil kwast, zoals je vast vaker in mijn artikelen ben tegen gekomen is de pencilkwast onmisbaar. Dit puntige kwastje geeft plaatselijk pigment, en zorgt dat je in alle kleine hoekjes kunt. Ik zelf ben groot fan van de Pencil kwast van sigma, deze is zacht, heel puntig en stevig tegelijk.

Flat definer kwast, deze is voor mij niet geheel onmisbaar en gebruik deze zeker niet dagelijks. Maar wil je je eyeliner bij de onderzijde nog wat versterken met oogschaduw, dan zijn deze wel erg fijn. Ik zelf heb de Flat definer van sigma.

Shading kwast, eigenlijk een vrij simpele oogschaduw kwast welke iedereen wel kent. Ik zelf heb de shading kwast van sigma. Deze gebruik ik voornamelijk voor het aanbrengen van mijn oogschaduw op het bewegend ooglid.

Precision shader de naam zegt het al, voor het preciezere werk. Zelf vind ik deze erg fijn als je bijvoorbeeld een shimmer wilt aanbrengen, of een concealer op het ooglid. Hier kun je super nette en scherpe randjes maken. Ik heb deze kwast van boozyshop.

Eyeliner kwast, mijn dagelijkse routine bestaat eigenlijk altijd uit een winged liner. En ik gebruik altijd een gel eyeliner. Ook hierin is het bepalend wat je fijn vind. Zo heb je angled brushes (schuin afgesneden). En kun je ook kiezen voor hele dunne kwastjes. Ik zelf ben fan van hele dunne eyeliner kwastjes. Ben heel lang op zoek geweest naar een fijn kwastje en kwam uit bij een nail art kitje van essence. Hierin zat het perfect dunne kwastje, en dus ook super betaalbaar!

Instapop eyebrush, deze vind ik voor het gepigmenteerd aanbrengen van oogschaduw echt heel fijn! daarna nog even de randjes blenden met een blending kwast en je bent good to go! Deze instapop brushes van van real techniques zijn goud waard!

Wenkbrauw brushes, hierin heb ik ook een redelijk lange zoektocht gehad tot ik bij deze uit kwam. Ik heb 2 kwasten welke ik fijn vind. De winged liner van sigma is flinterdun en klein (kan tevens voor een eyeliner gebruikt worden) maar voor mijn veel te dunne wenkbrauwen heel erg effectief. Vroeger ben ik nogal wild geweest met epileren, maar met deze kwast komt het nog aardig goed :). Daarnaast heb ik nog een kwast van Anastasia beverlyhills. Deze is ook erg fijn, maar wel wat grover dus gebruik ik voor de voorzijde van mn wenkbrauw. En het borsteltje om de haartjes omhoog te kammen 🙂 ideaal!

Uiteraard zijn er nog eindeloos meer kwasten en tools te krijgen. Maar dit zijn toch wel echt mijn grote favorieten van dit moment!

Heb jij ook een favoriete kwast, en heb jij nog een super leuke aanvulling welke ik kan gaan testen? Let me know!

Veel Liefs

Dit artikel bevat affiliate links, voor meer informatie over affiliate links verwijs ik je door naar mijn disclaimer

 

2 Comments

 1. Hey meis,

  Super leuk om te lezen welke kwasten je gebruikt.
  Ik zelf gebruik ook de sponge van RT, verder een concealer kwast (niet dagelijks), een blush kwast, poeder kwast en een highlighter kwast. Oja en nog borsteltje voor mijn wenkbrauwen die bij potlood zit van hema hehe.

  Liefs!!

  1. BlogSanne says:

   Thanks meis, ja RT blijft echt een topper! Zulke fijne kwasten!

   Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *